Information med anledning av det pågående coronautbrottet

2019-03-12

Som alla vet så pågår det ett globalt utbrott av ett nytt Coronavirus. Detta har lett till införande av vissa restrektioner i kombination med allmänna rekommendationer från bland annat Folkhälsomyndigheten. Läget i Gävleborg (dit Järvsö tillhör) är, enligt senaste uppdateringen, fortfarande lugnt med ett fåtal påvisat smittande. Hotell och restauranger är vid sidan av sjukvården de mest kotrollerade arbetsplatserna avseende hygien och det är naturligt med god handhygien och kontinuerlig städning. På Helsingegården så har vi daglig städning av allmänna utrymmen och alltid avsyning av rummen även om gästen själv har städat på vandrahemsdelen. För att ytterligare minska risken för smittspridning så har vi beslutat att tillsvidare hålla bastun stängd samt att göra en extra avstädning av ytor och handfat även i det fall gästen har skött avstädningen. Om du tillhör en riskgrupp dvs är äldre eller har en underliggande sjukdom och inte vill vistas i restaurangen så ber vi dig kontakta personalen så ombesörjer vi frukost/middag på annat sätt.

Malin och Andreas

"Över förväntan och det mest prisvärda boendet i Järvsö! Middagen som ägaren lagade var alldeles fantastisk och frukosten utmärkt. Har bott på flera ställen i Järvsö (även hotell) och detta var bäst hittills."
- Amanda

"Rummen jättefina. Sängarna ursköna. Personalen mycket trevliga och serviceminded. Trevliga gemenskapsutrymmen med öppen spis i huvudbyggnaden. Frukosten alldeles utmärkt. Vi kommer tillbaka."
- Annette

"Fantastiskt fint och trevligt vandrarhem med hotellstandard, personligt bemötande och genuint engagemang. Nära och bra till skidåkningen, vackra vyer och strålande service. Som sonen utbrast:
- Mamma, det här ska bli vår nya tradition!"
- Anna

loading...

lantligt och nära till allt

Helsingegården är en före detta lanthushållsskola som idag drivs som hotell och vandrarhem. Vår anläggning består av en stor huvudbyggnad och två hus med samanlagt 19 stora gästrum, vart och ett med sin unika stil.

Hotellrummen är nyrenoverade i juli 2018, De är smakfullt inredda med gammelsvenska tapeter, dusch/wc, vattenkokare och Apple-TV. Unikt för Helsingegårdens hotelldel är att gästerna har tillgång till kök med alla faciliteter samt utegrill.

På vandrarhemmet så är samtliga rum är utrustade med handfat och rymliga garderober för förvaring. Från alla rum har gästerna utsikt över den vackra Hälsingenaturen. I boendedelen finns också två kök med matsal, gemensam bastu och TV-rum.

Frukostbuffé med hembakt bröd, gröt, äggröra, bacon och andra godsaker. Det finns alternativ för både vegetarianer, veganer, laktos och glutenfritt. Säg gärna till i god tid om ni har matpreferenser eller allergier. Vi använder i huvudsak ekologist producerade varor.

Restaurangen är öppen tisdag till lördag för förbokningar och menyn är typisk svensk husmanskost även om vi överraskar med andra rätter när andan faller på. Helsingegården har fullständiga rättigheter med både alkoholfria- och alkoholhaltiga drycker. Flera med lokal anknytning.

Vandrarhemsgäster kan välja till frukostbuffé, sängkläder och slutstädning så att de kan koppla av och njuta av sin semester i vacker lantlig miljö.

Välkomna!
Malin- och Andreas Lönnmo
 

Konferens

Lägg er konferens på Helsingegården och nyttja vårt 80 kvm stora konferensrum samt möjlighet till helpension och aktivitetsplanering.

Kontakta oss 0651-416 90 och berätta om era tankar så tar vi fram ett förslag från det lilla till det stora.